Obsah stránky

Obecní výlet

pondělí, 12. září 2022 | AKCE V OBCI

Liberecko – hora Ještěd - rozhledna na Ještědu – Státní zámek Lemberk - Jičín


6:00 - Odjezd od čekárny na návsi

10:00 – 10:30 - Příjezd na Ještěd – parkoviště Výpřež. Doba příjezdu dle délky a počtu zastávek
Zde volný program. Možnost oběda. Z parkoviště na vrchol Ještědu jsou to zhruba 2 km. Hora Ještěd se pne do výšky 1012 metrů nad mořem a najdete ji jižně od Liberce v severních Čechách. V současnosti na vrcholu naleznete hotel s restaurací, televizní vysílač a také přírodní park. Před stavbou vysílače zdobil Ještěd velký kříž.


13:30 - Odjezd z parkoviště Výpřež
14:15 – Státní zámek Lemberk – perla raně barokní architektury
15:00 – Prohlídka zámku, která trvá zhruba 60 minut


Původně gotický hrad byl vystavěný ve 40. letech 13. století Havlem z Lemberka, manželem sv.Zdislavy – rodačky z nedalekého Křižanova. Sv. Zdislava se za Havla z Lemberka provdala roku 1238 a poté přesídlila právě na Lemberk. V polovině 16. století byl hrad přestavěn na renesanční zámek, a mezi léty 1660–1680 upraven do současné raně barokní podoby.

16:30 – Odjezd z parkoviště
17:30 – Příjezd do Jičína – pohádkového města v Českém ráji  

Procházka po náměstí a historickém centru, možnost večeře v řadě místních restaurací. Město Jičín se nachází asi 85 km severovýchodně od Prahy v krásném prostředí Českého Ráje. Největší rozmach město zažilo za vlády Albrechta z Valdštejna, v 17. století, který z něj učinil centrum svého panství. Do dnešní doby si město zachovalo historický ráz a jeho návštěva zanechá nezapomenutelný zážitek. Historické centrum města tvoří náměstí, které je ze všech stran lemováno podloubím. Již z dálky vítá turisty přijíždějící do Jičína Valdická brána. A kdo by neznal klasický večerníček s Mankou, Cipískem a Rumcajsem, spojený právě s Jičínem!

Cca 19:30 - Odjezd z Jičína
22:30 – Předpokládaný návrat do Skřinářova

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.